Kinjer OLS

Kinjer OLS Born – 27 juni 2023

Het Kinjer-OLS vindt dit jaar plaats op dinsdag 27 juni in Born.

Het Kinjer-OLS staat te boek als een van de mooiste onderdelen van het OLS, omdat iedereen geniet van het enthousiasme van de kinderen.

Het Kinjer-OLS wordt niet alleen het kleine OLS genoemd omdat er kinderen deelnemen, het is ook een miniversie van het grote OLS. Alle onderdelen zoals openingsceremonie, jurering, optocht, schietwedstrijd, tentfeest en prijsuitreiking komen aan bod tijdens het Kinjer-OLS. Het is inmiddels gegroeid tot een volwaardig onderdeel van het OLS waar duizenden toeschouwers, genodigden en sponsors graag bij aanwezig willen zijn.

Voor het Kinjer-OLS 2023 zijn 25 deelnemers aangemeld met in totaal 600 kinderen. Scholen uit Nederlands- en Belgisch- Limburg worden op 27 juni met bussen naar Born gebracht, waar de kinderen en hun begeleiders een schitterende dag gaan beleven.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Door kinderen enthousiast te maken voor en kennis te laten maken met het schutterswezen blijft dit belangrijke culturele erfgoed voor Limburg behouden.

Aan het Kinjer-OLS gaat veel voorbereiding vooraf. De kinderen oefenen voor de optocht, voor de wedstrijden, er worden kostuums en instrumenten gemaakt en er worden lesprogramma’s gevolgd. Hoewel iedereen natuurlijk graag Het Ummeke mee naar huis wil nemen, vinden wij het meedoen veel belangrijker dan het winnen. Voor ons is ieder kind dat deelneemt een winnaar!

De optocht zal voor de kinderen het hoogtepunt van de dag zijn. Iedere groep, met eigen kleding en instrumenten, loopt door de straten van Born waar duizenden toeschouwers de kinderen hartelijk zullen ontvangen en aanmoedigen. Ter hoogte van het gemeenschapshuis zal het defilé plaatsvinden waar de schoolschutterijen hun yell zullen presenteren aan het aanwezige publiek.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent waar we samen met diverse artiesten een feestje gaan bouwen.

Het Kinjer-OLS 2023 wordt een fantastische dag om nooit te vergeten, met dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.