Programma OLS zondag

Programma OLS 2 juli 2023

Het programma van de zondag.
7.00 uur terrein open
Vanaf 8.30 uur komen schutterijen
Bussen parkeren op terrein Broekman (Heirweg)

Vanaf 9.00 uur entree, op route en op terrein.
Aanwonenden kunnen gratis optocht bekijken.
Vanaf 10.00 uur activiteiten in de tent.

Opening OLS: 11:00uur.
Start wedstrijdprogramma: 12:00uur.

Parkeren

We werken met een dynamische verkeerssysteem. Langs de A2 staan matrix borden die u via afrit 47 Born óf afrit 48 Urmond richting het OLS begeleiden. Afhankelijk van de drukte op de toegangswegen veranderen deze matrix borden de gewenste afslag. Vanaf de afslagen volgt u de aanwijsborden tot bij de parkeerplaatsen. Deze liggen op loopafstand van het OLS terrein.

Optochtroute

Is afgesloten vanaf 9.00 tot 17.00 uur
Wel mogelijk om te voet of met de fiets gebied te verlaten. Aanwonende krijgen polsbandje waarmee ze terug kunnen.
Zie hier voor de plattegrond.

Aanvang optocht: Harmonie L’Union Born opent de optocht om 13:10u, de eerste schutterij begint om 13:30u aan de optocht.

Thuiszorg, parkeren op Markt of elders buiten gebied.
Supermarkt Jumbo + Kasteelpark zijn dicht.

Parkeerplaats voor aanwonenden:
Borner Markt, Swentiboldschool of Parkeerplaats Sluisweg.

Schieten, om 13.00 uur openingsschoten.
Schootsveld is afgesloten van 12.00 tot einde (+/- 21.30 uur).

Wedstrijden op het terrein

12:10 – 14:10, nieuwe en oude exercitie, Vlag Blauw.
14:55 – 17:00, nieuwe en oude exercitie, Vlag Blauw.
14:20 – 16:20, mars en concertwedstrijden, Vlag Blauw-wit.
12:20 – 16:00, (individueel) vendelen, Vlag Geel.
12:20 – 16:30, mars en concertwedstrijden, Vlag Geel-Blauw.
12:20 – 16:20, slagwerk wedstrijden, Vlag Groen.
12:00 – 16:00, blaasinstrumenten wedstrijden, Vlag Oranje.
12:25 – 16:15, slagwerk wedstrijden, Vlag Paars.
12:10 – 16:45, mars en concertwedstrijden, Vlag Rood.
12:10 – 16:15, jeugd-devisie slagwerk wedstrijden, Vlag Rood-Wit.
12:20 – 13:00, militaire signalen wedstrijden, Vlag Zwart-Geel.

Schoonheidswedstrijden

14u45 tot 15u45: Beoordeling van optochtnummers 1 t/m 40
15u45 tot 16u30: Beoordeling van optochtnummers 41 t/m 80
16u30 tot 17u15: Beoordeling van optochtnummers 81 t/m 120
17u15 tot 17u45: Beoordeling van optochtnummers 121 t/m einde

Timetable optreden in de feesttent

DJ van de dag
DJacky
13:30 - 15:30u
Die Heimatkapelle Meijel
16:00 - 17:30u
Wahnsinn
18:00 - 18:30u
Big Benny
18:30 - 19:45u
Wahnsinn
19:45 - 20:15u
Erwin
20:30 - 21:30u
Knallerman
21:45 - 22:15u
Spik en Span
22:15 - 00:15u
Knallerman

Artiesten

DJacky

Die Heimatkapelle Meijel

Die Heimat Kapelle uit Meijel staat garant voor een leuke en sfeervolle omlijsting van evenementen, markten, feesten en festivals.

Met een gevarieerd programma maken wij een goed stuk blaasmuziek maar ook ons populair programma wordt alom zeer gewaardeerd. De sfeer binnen de kapel is uniek. Sommige leden zijn al vanaf de oprichting “Heimater”. De samenstelling van onze kapel is net zo divers als het repertoire. Zo maken wij muziek voor en door jong en oud.

Wahnsinn

De naam is allesomvattend en niet te vermijden. Wahnsinn staat al meer dan 10 jaar bekend om zijn muzikale live-shows, gebracht door 8 ras muzikanten, welke als een orkaan over het publiek denderen (letterlijk). En met live-show bedoelen we ook écht live: geen bas uit keyboards, geen tuba uit accordeons, geen electrodrums, nee helemaal niks van dat alles, dat is pas liefde voor muziek! Iedere sound die je hoort komt uit het instrument dat daarvoor gemaakt is!

Het repertoire kenmerkt zich als Volkstümlich, Schlager, Alpenparade, Ober-bayerisch, Glansparade, Hüttenfest, Polka en Steirisch; van Apres-ski tot Feestmuziek, van Polka tot Golden Oldie, alle remmen gaan los!

Een strakke blazerssectie (die erotische Kapelle), überdikke drum ’n bass sounds, pompende tuba solo’s, vette gitaren en stralende accordeon-licks, overgoten met een heerlijke süße soße von 4 Wiener Sängerstimmen! Uiteraard zal de kenmerkende witte vleugel niet ontbreken tijdens een party met Wahnsinn.

Wahnsinn: een van de weinige volledige live bands welke het apres-ski-oktoberfest-oberkrain-mallorca-ballerman-bier-/tentfeest repertoire echt serieus neemt en aangevuld met enkele Hollandse kneiters en pop-songs al menig feest heeft gemaakt tot een sensatie dat zijn weerga niet kent.

Auf geht’s los! O’zapft ist! Bis Wahnsinn!

Big Benny

Het is pas feest als Big Benny is geweest! In 1992 kroop Roermondenaar Ben Peters voor de eerste keer onder de artiestennaam Big Benny achter de microfoon. Dat gebeurde in een piepklein zaaltje voor slechts een handjevol publiek. “Big Benny, wie is dat nou? Wat moeten wij met hem?” Precies: onbekend maakt onbemind. Laat je echter tegenwoordig ergens in het Limburgse land de naam Big Benny vallen dan is er niemand die nog nooit van de altijd goedgemutste entertainer heeft gehoord. Het kan verkeren.

Bijna iedere Limburger heeft hem minstens één keer aan het werk gezien en zelf ervaren hoe BB in een handomdraai het publiek op zijn hand heeft en van een kleine miniparty een fantastisch groot feest maakt. In stampvolle zalen of paviljoens en niet te vergeten grote openluchtfestivals, zoals bijvoorbeeld op de
11devande11de op het Vrijthof in Maastricht of op carnavalszaterdag in de Zoepkoel van Venlo, scanderen duizenden mensen zijn naam. “Big Benny! Big Benny! Big Benny!” En, zo vreemd is de enthousiaste reactie van het publiek niet. De zanger maakt de hooggespannen verwachtingen namelijk waar, van het eerste liedje tot en met de laatste toegift. Telkens opnieuw haalt hij het onderste uit de kast en laat hij de grote schare fans uitbundig meezingen, schateren van het lachen en schunkelen. Tijdens een optreden kronkelt automatisch een polonaise van soms wel een paar honderd meter door de zaal of feesttent. Arm in arm, hand in hand, hotsen en botsen in de lange vrolijke sliert. ‘Het is pas feest als Big Benny is geweest’, de slogan klopt als een bus.

Big Benny is regelmatig te beluisteren op de radio en te zien op de beeldbuis. Bij L1, TVL, TROS, VARA, SBS en Veronica. Corné Klein van Radio 3FM had Big Benny een uur lang live in de studio en na afloop stond de telefoon in Hilversum roodgloeiend. De lokale radiostations in Limburg schenken min of meer dagelijks aandacht aan zijn repertoire.


Big Benny grossiert inmiddels in Limburgstalige hits zoals Eine maeter beer, Lurrie, Riet op de tap, Limbo Party, Oh Oh Kammeroad, Viva Malorca, Ich bön en bees, Ich kin eine Beer en Wiskey, Vrundj bösse, Mien Club aeve etc

Erwin

Het is allemaal begonnen toen Erwin nog op de basisschool zat. Zijn moeder hoorde hem al van ver aankomen. Altijd zingend of fluitend op weg naar huis. Hij was als kind al een echt gangmakertje. Thuis aangekomen ging de radio meteen aan en Erwin zong uit volle borst met alle soorten muziek mee. Zijn moeder vroeg hem herhaaldelijk om iets rustiger te zingen omdat zij bang was dat anders de buren gingen klagen. Van kinds af aan had hij eigenlijk al geen microfoon nodig. Dat gangmaken deed hij niet alleen thuis maar ook in de nodige horecagelegenheden waar hij in de weekenden vertoefde.

In een van die kroegen viel het de café eigenaar(met een muzikale achtergrond) op dat Erwin goed in de toon kon blijven zingen en vroeg hem om een keer, met een paar andere stamgasten,een Cd’tje op te nemen. Zo gezegd zo gedaan. Er werden 1000 singeltjes gedrukt van een nummer dat ging over het Nederlands elftal die probeerde de titel te veroveren op het WK in Frankrijk in 1998.

Na de opnames moest er spontaan een naam worden verzonnen voor het zanggroepje en omdat de organiserende kroeg op de markt in Maastricht gelegen was kwam er iemand met de naam: “’t Merretkoer” (het Marktkoor) De 1000 Cd’tjes waren binnen een paar weken uitverkocht en leden van de groep werd vaker gevraagd om optredens te verzorgen op feestjes maar met 1 liedje kom je niet erg ver. Er moesten dus snel nummers bij komen om een half uur durend optreden te verzorgen. Er kwam een hele CD uit van ’t Merretkoer getiteld “t leve is e fees” waarop de nodige krakers staan zoals: “Spring wie ‘ne knien” en “de Merret”. Op dit album staat ook het nummer “‘Ch’ höb diech weer gevoonde” dat voor de lol werd ingestuurd voor het LVK. Uiteindelijk bleek dit het winnende nummer te zijn van het LVK in Belfeld op 5 februari 1999.

In de zomer van 1999 kwam de groep uit met het nummer “De Griekse nach“ en vanaf dat moment wist heel Limburg wie “t Merretkoer was. Toen kwam de groep in een stroomversnelling en ieder weekend waren er een aantal optredens in zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Een groot aantal van de leden werd dit allemaal te veel en kon dit niet met hun baan combineren en omdat Erwin de voorzanger en organisator van ’t Merretkoer was besloot hij samen met zijn platenbaas Pebble Music om vanaf 2001 solo te gaan. Dat gebeurde niet zonder succes.

Om de twee jaar komt hij met een nieuw album dat hij op een speciale manier wil presenteren onder begeleiding van een groot orkest. De eerste twee keer gebeurde dit in de Bonbonnière en de derde keer in de Festi Village in Maastricht. Na deze grote successen was er nog steeds één droom en dat was een optreden in DE concertzaal van de Benelux “Ahoy”.

Omdat niemand hem er ooit voor uitnodigde besloot Erwin zelf contact op te nemen met de Directeur van Ahoy. De zaal werd afgehuurd voor 13 september 2008 en vanuit de beide Limburgen gingen 8500 mensen op weg naar Rotterdam om die ene droom uit te laten komen. Het werd een fantastisch feest dat heel misschien ooit nog een vervolg krijgt.

Erwin zijn carrière zal in ieder geval doorgaan en hopelijk volgen er nog heel veel albums en optredens.

Spik en Span

Wae kent ze neet: Niek en Jo, oftewaal Spik en Span. Vastelaovesartieste die het ganse jaor door optraeje door gans de provincie !

Knallerman

Een gig van Knallermann is nooit hetzelfde; de basis natuurlijk wel: De meest foute mix van Engelse toppers, Deutsche Ballermann-knallers en Nederlandse kneiters met een hoog mee-zing en -spring gehalte. De strakke basis door het combo, een te gek vette sound door onze ongeëvenaarde blazerssectie: dat maakt iedere gig tot een ‘party ohne ende’! Deze gasten dus a.u.b. niet van de buhne verwijderen!