FAQ

Veelgestelde Vragen

Het OLS vindt plaats op zondag 2 juli 2023. De finale van het OLS, het zogenaamde “kavelen” genaamd, vindt plaats op zaterdag 8 juli 2023.

Het Oud Limburgs Schuttersfeest is hét volksfeest van Limburg: een jaarlijks festijn waarbij zo’n 135 schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg samenkomen. Dit feest heeft zowel in België als in Nederland de status van nationaal immaterieel cultureel erfgoed.
Het OLS trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en is echt een beleving om mee te maken.

Het OLS vindt plaats op de Groenstraat in Born, naast de voetbalvelden van VV Born. Het feestterrein en de parkeerplaatsen sluiten naadloos op elkaar aan.

Gebruik om naar het OLS te komen NIET de navigatie, maar volg de de route die op de borden aangegeven staat.
Voor de bussen is een aparte route aangegeven.

Omdat Schutterij Sint Martinus uit Born in 2022  het OLS gewonnen heeft, is Born in 2023 de locatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest. Ook in 1899 en in 1901 organiseerde St. Martinus Born het OLS.

Om op 2 juli het OLS terrein en de optochtroute te kunnen betreden is een toegangsbewijs nodig. Dit bewijs is geldig voor de complete route en het terrein. De kosten zijn € 5,- voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Voor 5 euro kunt een vlag aanschaffen bij de volgende verkooppunten:
Kwiksjop Buchten
– Bianca Verjans-Biesmans, Koningstraat 12
– Alain Bouts, Kerkstraat 32
– Harry Verjans, Octavianus 21
 
Geen vlaggenstokhouder? Geen probleem! Je kunt tevens een vlaggenstok en vlaggenhouder bestellen.

Kinjer OLS

Het Kinjer OLS mag je wel het kleine broertje noemen van het OLS, maar staat als bijzonder evenement op zich. Het Kinjer OLS wordt georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit heel Belgisch Limburg en Nederlands Limburg.

Het Kinjer OLS vindt plaats op dinsdag 27 juni 2023.

Het Kinjer OLS gaat van start met een folkloristische optocht van alle deelnemende basisscholen en schutterijen door Born. 

Terrein en Huisregels

Meer info volgt..

Rondom hete OLS terrein zijn parkeerplaatsen aanwezig. Deze worden aangegeven d.m.v. bewegwijzering. Er is een speciale parkeerplaats voor genodigden en voor fietsen.

Tijdens de OLS-evenementen, de optochten en op het OLS-terrein worden foto- en filmopnames gemaakt. Het beeldmateriaal kan op sociale media en in persberichtgeving worden gebruikt, uitsluitend ter promotie van het OLS. Als je binnen de optochtroute, op het terrein of op een van de evenementen bent dan gaan wij ervan uit dat je het niet erg vindt om gefotografeerd te worden.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan krijg je geen alcohol. Voor de rest geldt: Drink met mate!

Voorkom gehoorschade en ga niet te dicht bij geluidsboxen staan.

Het OLS 2023 Born heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Kom daarom met die fiets of met het openbaar vervoer. Laat geen rommel achter op het terrein, parkeerplaatsen en naast de optochtroute. Verspil geen eten of drinken.